Hieronder vindt u een biografie van ons team.

Cor Visser is woonachtig en geboren in Amsterdam.

Op jonge leeftijd trok Cor er regelmatig op uit om de natuur te observeren of om salamanders en stekelbaarsjes te vangen en in een aquarium te verzorgen. Tijdens het vervullen van zijn dienstplicht, maakte hij kennis met een ‘dienstmaat’ die hem de interesse voor vogels bijbracht. Jarenlang heeft hij deze geobserveerd met verrekijker en telescoop. Pas later is hij deze ook gaan fotograferen, eerst analoog (dia’s) met Minolta apparatuur, digitaal met Canon apparatuur en tegenwoordig met Olympus apparatuur. Zijn liefde voor de natuur houdt niet op bij vogels ook  libellen, vlinders, insecten, zoogdieren en paddenstoelen worden gefotografeerd.
Diverse van zijn foto’s zijn gepubliceerd in tijdschriften en boeken. Een deel van zijn foto's zijn ondergebracht bij stockbureau KINA.

Niet alleen natuurgebieden in Nederland en Europa worden bezocht, maar ook ver daar buiten, o.a. Antarctica, Belize, Kirgyzië, Maleisië, Mexico, Spitsbergen, Suriname, Thailand, Zuid-Afrika etc.
Cor heeft de intentie om natuurbeleving en natuurfotografie op een verantwoorde manier bij een breder publiek te brengen.

Alexander Koenders is als ondernemer betrokken bij uiteenlopende milieugerelateerde vraagstukken. Zijn liefde voor de natuur heeft hieraan ten grondslag gelegen. Vrijwel alle hobby’s (en uiteindelijk zijn werk) hebben dan ook altijd in het teken gestaan van de natuur. De wens om de mooie momenten uit de natuur te willen delen heeft Alexander al op vroege leeftijd doen besluiten om zich op deze specifieke tak van de fotografie te richten en werd de eerste Olympuscamera gekocht. Aanvankelijk fotografeerde Alexander met de telelenzen van Sigma maar besloot hij uiteindelijk definitief over te stappen op de eigen lenzen van Olympus beter bekend als Zuiko. Deze combinatie heeft de foto's van Alexander hun typerende gestoken scherpte en de natuurgetrouwe weergave van kleuren meegegeven en zijn daar inmiddels om bekend geraakt. 

Naast oprichter van de Stichting en gelijknamige website Deeldenatuur  heeft Alexander inmiddels 11 boeken uitgebracht en hebben talloze foto’s van hem in diverse media gestaan waaronder de National Geographic. Alexander heeft mede dankzij zijn voorliefde voor de natuur enorm veel kennis opgedaan over dieren en vogels die hij daar kan aantreffen. Dit kwam hem goed van pas tijdens de vele reizen die hij heeft ondernomen. Canada en Noord Amerika, Japan en Europa en uiteraard Afrika behoren tot zijn favoriete bestemmingen. Op zoek naar de Coastel browns in Katmai of de Kodiak beren op Kodiak en van de springende bultruggen bij New Foundland naar de kraanvogels en Steller Zeearenden op Hokkaido, niets is hem te gek of te ver.

Inmiddels is Alexander uitgegroeid tot een bekende fotograaf met een eigen stijl en een groot gevoel voor humor. Geeft hij regelmatig workshops en werkt hij al weer meer dan 12 jaar als ambassadeur voor Olympus en recenter als ambassadeur voor Lowe Pro en CameraNU.nl. Naast dit alles vindt hij nog steeds de tijd om mensen mee te nemen op avontuur de wildernis in. Op zoek naar die momenten die net even die andere foto’s geven. Als de foto dan geschoten is moet deze nog “ontwikkeld” worden en ook daarmee neemt Alexander zijn medereisgenoten aan de hand mee op weg naar verbetering.

Rob Kempers is woonachtig in Gouda.

Van jongs af aan geïnteresseerd in fotografie en serieus er mee bezig sinds de intrede van het digitale tijdperk toen zijn interesse omsloeg in een passie voor fotografie. Sinds enige jaren heeft hij zich volledig toegelegd op natuur- en landschapfotografie. Rob z’n foto’s zijn gepubliceerd in boeken, tijdschriften en hangen in menig kantoor en op de website www.robkempers.nl

Na zijn werkzame periode als logistic improvement officer bij een Industrieel Specialities bedrijf werk hij al enige jaren als vrijwilliger bij de Vogelbescherming in Zeist, eens in de week in de winkel en eens in de week voor service en reparatie van verrekijkers voor het project ‘Kijkers voor Kijkers’. In de wintermaanden worden presentaties en workshops gegeven over Natuur- en Landschapfotografie.

Als reisbegeleider bekend in Spitsbergen, Farne Islands, Helgoland, Bayerischer Wald, Polen, Extremadura  en andere landen zoals Kaap-Verdie, Canada, USA, Schotland, Ierland, GB, Indonesië, Papoea Nieuw-Guinea, Noorwegen, Zweden, Italie voor een fotoreis bezocht. Kortom door het vele reizen weet hij de weg te vinden.

Zijn drijfveer om reizen te begeleiden is om met mensen op pad te gaan en zijn ervaring en kennis te delen. Vervolgens samen te genieten van al het moois wat de natuur ons te bieden heeft en de gezelligheid. Zijn kennis en geduld worden gewaardeerd.Volg mij op: