Inbegrepen
Alle overnachtingen 
Ontbijt
Overtocht naar Helgoland
Overtocht naar Düne

Niet inbegrepen
Lunch
Diner
Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
Vervoer van en naar de boot
Boekingskosten € 15,00 per boeking

Prijs 
EUR 350,00

Extra
Toeslag eenpersoonskamer 
EUR 105,00

Reisbegeleiding
Cor Visser

Aantal deelnemers
Minimaal 4,
maximaal 8

Accommodatie
Hotel met douche en toilet

Zwaarte reis
Over het algemeen lichte wandelingen

BOEK DEZE REIS

Reiscode: HE1217

 


Zeehonden fotograferen op Helgoland - Düne 2017

Tijdens de wintermaanden verblijven de Grijze en Gewone zeehonden op de stranden van het eiland Dune. ln de maand december werpen de vrouwtjes hier hun jongen. Bij de geboorte is de vacht van de hulpeloze pups wit en nog niet waterdicht. De pups worden veelvuldig gezoogd en groeien snel op de vette moedermelk. Na enkele weken verliezen de jongen hun witte vacht en krijgen hun grijze waterdichte vacht.

Na het werpen zijn de Grijze Zeehonden-dames weer ontvankelijk en vechten de bullen voor een goede stek op het strand tussen de gewillige vrouwtjes. Wij mogen op gepaste afstand dit fraaie natuurfenomeen gade slaan en fotograferen, waarbij we natuurlijk hopen op een geboorte of een gevecht van de grote bullen.

Behalve de vele zeehonden hebben we natuurlijk ook kans op het fotograferen van mooie wintergasten.

Vrijdag 8 december 2017
De reis begint in Noord Duitsland waar we elkaar bij de haven in Cuxhaven ontmoeten. Indien mogelijk proberen we vanuit Nederland te carpoolen om zo kosten te sparen. We maken per boot in iets meer dan tweee uur de oversteek naar Helgoland en nadat we onze spullen naar de accommodatie hebben gebracht gaan we direct door naar het kleine sateliet-eiland Düne om een korte eerste indruk te krijgen van wat we de volgende dagen gaan doen. Natuurlijk maken we ook de eerste foto’s.

Aan het einde van de middag gaan we naar de rode kliffen om daar een beeld te krijgen van dit fraaie eiland bij een steeds lager hangende zon. Deze eerste indrukken zullen zeker inspirerend zijn.

Zaterdag 9 december

We nemen een vroeg ontbijt en pakken de eerste overtocht naar Düne. De Gewone Zeehonden en de grotere Grijze Zeehonden liggen in grote getale op het strand en zijn behoorlijk gewend aan de vele bezoekers. Door er met beleid, geduld en respect mee om te gaan kunnen we de dieren schitterend fotograferen in hun dagelijkse doen.

Wij mogen op gepaste afstand dit fraaie natuurfenomeen gade slaan en fotograferen. We hopen natuurlijk op een geboorte of een gevecht van de grote bullen, maar hier zullen zeker geduld en ook een beetje geluk voor moeten hebben. Hier te zijn en de dieren van dichtbij te kunnen zien en fotograferen is een natuurbeleving om niet snel te vergeten.

Ook de vogels zijn hier gewend aan de bezoekers, vooral de Scholeksters zijn hier erg tam. Het is voor ieder de keus om de zonsondergang op het strand te beleven of toch het laatste licht mee te pakken tussen de oranje kliffen op het hoofdeiland.

Zondag 10 december
Helgoland is weliswaar niet groot, maar met zo veel onderwerpen om ons heen is er vaak nog behoefte om toch nog even dat ene onderwerp extra aandacht te geven. Eenieder zoekt zijn eigen favoriete onderwerp op om er fotografisch afscheid van te nemen. Uit ervaring weten we dat het samen zijn bij de zeehonden iedereen enorm aanspreekt en we zullen waarschijnlijk weer de eerste pont naar Düne pakken. Met een voldaan gevoel gaan we ’s middags weer aan boord van de boot die ons terug naar vaste wal zal brengen.