Inbegrepen
Vliegticket
Vervoer ter plaatse
Alle overnachtingen 
Alle maaltijden

Niet inbegrepen
Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
Boekingskosten € 15,00 per boeking

Prijs 
EUR 1.750,00

Extra
Toeslag eenpersoonskamer 
EUR 150,00

Reisbegeleiding
Cor Visser

Aantal deelnemers
Minimaal 4,
maximaal 7

Accommodatie
Hotel met douche en toilet
Kamers op basis van 2 personen

Zwaarte reis
Over het algemeen lichte wandelingen 

BOEK DEZE REIS

Reiscode: FI518

 

Fotografiereis Beren in Finland 2018

Het grensgebied tussen Finland en Rusland is lange tijd niet toegankelijk geweest voor toeristen. Het is alleen toegankelijk met speciale vergunningen. In het gebied hebben met name de schuwe zoogdieren hier profijt van en kunnen in alle rust hun gang gaan. Bruine Beren, Wolven, Veelvraten zijn hier nog in redelijke aantallen aanwezig. Naast de zoogdieren hebben hier de Auerhoen en Korhoen hun baltsplaatsen.

De nacht brengen we door in speciaal gebouwde schuilhutten waarvandaan we een zeer goede kans hebben op het zien van deze bijzondere dieren. Er zijn bedden en stoelen in de hut en in de grote hut voor de beren is ook aan een toilet gedacht.

Door de noordelijke ligging van het gebied is er lange tijd genoeg licht voor het maken van foto’s.

Donderdag 3 mei 2018
Van Amsterdam vliegen we, via Helsinki, naar Kajaani in Finland. Na aankomst in Kajaani worden we opgewacht door onze chauffeur die met ons naar het oosten rijdt, richting het grensgebied met Rusland. We verblijven in een oud grensstation dat is omgebouwd tot lodge voor bezoekende toeristen, vlakbij het meer van Viiksimo.

We overnachten in een tweepersoonskamer met gedeelde faciliteiten. De kamer is (tegen een toeslag) ook voor eenpersoons gebruik geschikt.

Vrijdag 4 mei tot en met maandag 7 mei
Na het ontbijt kan een ieder het gebied om en rond het verblijf verkennen. Soorten die je kan tegenkomen/fotograferen zijn Goudvink, Keep, Blauwstaart, Pestvogel en andere echte Taigasoorten. Rond 3 uur volgt het diner en om 4 uur gaan we naar de schuilhut voor de Beren, Wolven en Veelvraat. Op de andere dagen ga je om 7 uur naar de schuilhutten voor de Auerhoen en om 4 uur ’s nachts naar de schuilhutten voor de Korhoen. Het eerste gedeelte rijden we met de auto, maar de laatste 100 meter leggen we te voet af om de dieren niet af te schrikken. Er bestaat ook een mogelijkheid om dezelfde hut meerdere keren te bezoeken (in overleg). 

De nachten brengen we door in de schuilhut in afwachting van de dieren die zich die nacht laten zien. Er staan bedden in de schuilhut en als u de ogen even wilt sluiten is dat geen probleem. Tijdens ons verblijf in de hutten wordt er gezorgd voor sandwiches, water, koffie of thee.

In de ochtend gaan we terug naar de lodge. Als u wilt kunt u gaan slapen, maar u kunt er ook voor kiezen om de prachtige omgeving van de lodge te verkennen. Rond 3 uur volgt het diner en om 5 uur gaan we weer naar de schuilhut, in afwachting van meer bijzondere waarnemingen.

Dinsdag 8 mei 
Aan het einde van de vierde nacht in de schuilhut keren we terug naar de lodge waar we, afhankelijk van het tijdstip van onze terugvlucht, nog wat kunnen uitrusten. In de loop van de dag volgt dan de transfer naar de luchthaven van Kajaani en de terugvlucht naar Amsterdam.

Tijdens deze reis richten we ons vooral op het zien van beren, waarvoor dit een zeer goede tijd is. Daarnaast komen er in dit gebied ook andere dieren voor: Veelvraat, Wolf, Rendier, Eland, Auerhoen, Korhoen en Steenarend worden allemaal regelmatig gezien vanuit de schuilhutten.